Cliffs of Moher och Dublin

Första dagen på vår resa sen vi lämnade Cong igår morse åkte vi iväg söderut mot Clare. Jag har ju själv redan varit och tittat på Moherklipporna, men jag tyckte inte riktigt att det skulle vara okej att familjen var och besökte mig på västra Irland utan att se dem de med, och jag hade inget som helst emot att åka dit en gång till heller. Den här gången då vi körde bil i jämförelse mot då jag var själv och åkte buss, så tog vi den längre men roligare atlantkustvägen till klipporna nästan ända från Galway city, så det bjöd på mycket vackra vyer under ditfärden. Det området kallas för Burren, vilket mer eller mindre utmärks med att det bjuder på ännu mera sten än resten av Irland.
 
 
En av alla misslyckade selfies som jag och Agnes tog. Det är svårt när det blåder och man ska se bra ut och få med en fin vy på en och samma gång.
 
Från klipporna började vi sedan köra österut igen eftersom Lina dagen efter (idag 30/12) skulle med ett flyg från Dublin på morgonen. Vi körde genom Adare, som är självutnämnt "the prettiest village in Ireland". Jag vet inte om det är den sötaste byn jag sett, men å andra sidan fick vi stressa igenom en snabb promenad där bara eftersom det av oklar anledning (turistfälla eller något speciellt event?) var extremt mycket trafik. Jag, Lina och Agnes hoppade ur bilen och gick genom byns huvudgata medan resten av gänget vände bilen och sen väntade vid vägkanten på att vi skulle hinna upp till dem. Men nog var Adare roligt att ha sett i alla fall, bara för att..!
 
 
Efter Adare åkte vi vidare nästan hela vägen till Dublin och stannade för att sova på ett hotell i Naas, bara en halvtimme från Dublins flygplats. Imorse startade vi dagen med att släppa av Lina på flyget och sen åkte vi in till Dublin för att spendera dagen där. Vi började med att gå till Trinity College, och planen var väl att vi också skulle kolla på Book of Kells, men det var stängt över jul - så det blir en anledning för mig att ta en egen tripp till Dublin som jag har tänkt att jag ska göra i vår någon gång. Universitetet var i vilket fall riktigt roligt att se, och jag kommer nog spendera mina sista två år av studier på Chalmers eftersom jag tror det är svårt att plugga utomlands då jag ska läsa Lärande och Ledarskap, men lite sugen blev jag allt på utlandsstudier då vi var där.
 
 
Sen promerade vi runt lite i Dublin bara. Lite shopping på Penneys - Irlands morvarighet till Primark, för de som inte kan åka till Galway varje dag de är lediga, och lite fika och sådär.
 
 
På eftermiddagen hade vi tänkt titta på en av de katedraler som finns i Dublin, men den var stängd för allmänheten eftersom det tydligen var ett bröllop där just idag. "Granne" med katedralen fanns ett vikinga- och medeltidsmuseum, och i brist på bättre saker att göra hamnade vi där inne. Det var faktiskt riktigt roligt, även, eller kanske just därför att jag aldrig skulle ha valt att gå dit om jag varit sjålv.
 
Agnes posar som en stark krigare. Är det håret eller ett skägg som tittar fram under hjälmen..?!
 
När vi började känna och lite trötta i fötterna och klara med Dublin satte vi oss i bilen och började styra kosan tillbaka västerut. Eftersom de allihopa flyger till och från Dublin, och jag bor i andra änden av landet, och vi dessutom behövde lämna av Lina i mitten av veckan nu, så blir det väldans mycket fram och tillbaka som vi inte riktigt kan göra något åt. Vi passar i alla fall på att ta så mycket av den tråkiga motorvägskörningen på kvällskvisten då det ändå är mörkt och man inte kan se någonting hur som helst. Nu är vi ganska i mitten av Irland för den här natten, i utkanten av Athlone mer exakt. Imorgon fortsätter resan västerut och så ska vi ut i Connemara och köra runt och titta på natur lite är planen.