Nästan som en medelålderskris?

De senaste veckorna har jag suttit och kollat in olika flygtider, dagar och priser och funderat på när det skulle vara dags för mig att åka hem härifrån. Jag har Agnes student att närvara vid i Umeå den 15/6, så det sätter ju lite av en deadline på det hela. I och med detta har jag även börjat inse att min tid i Cong kanske sakta börjar lida mot sitt slut nu. Än är det lite oklart om jag kommer kunna komma tillbaka hit och jobba fyra veckor i augusti eller inte, eftersom jag inte vet än om det finns någonstans för mig att bo i närheten då. Så därför får jag tills vidare planera för att jag lämnar Cong för gott (för den här gången i alla fall) när jag planerar min hemresa – som nu är bokad till 14/6. Visst ser jag fram emot att komma hem och träffa familj och vänner igen, och för att inte tala om tågluffen som jag och Nisse ska iväg på! Men att jag har börjat planera inför hemresan lägger lite sorti på stämningen dock. Jag älskar ju verkligen mitt jobb och alla underbara människor (och djur!) som jag lärt känna under min vistelse här, Cong räknar jag numera som hemma lika mycket som både Göteborg och Umeå.

 

Så i någon form av snart-åka-hem-kris hittade på att jag ska försöka äventyra lite mer nu den sista tiden innan det bär iväg norrut. Nästa vecka är jag ledig måndag till torsdag och åker ner till Killarney för att turista lite kring Ring of Kerry och Dingle. Jag har också planer på att ta mig iväg till Belfast och vidare norrut till Giant's Causeway innan jag åker härifrån, men än har jag inget bestämt datum för det. Idag var jag dessutom ner till Galway och vidare till ett ställe som heter Moycullen där jag – tro det eller ej – har varit på turridning. Uppenbarligen räcker det inte med jobbet fem dar per vecka..! Nej men, jag kände lite att jag ju inte kan bo närmare 10 månader på en ö omgiven av atlanten utan att faktiskt få rida längs med atlantkusten. Så i dag besökte jag Moycullen Riding Centre och gjorde en ”beach ride”. Jag fick rida en väldigt symptatisk cob vid namn Jess, som kan stoltsera med en ännu längre mustach än Rio som vi har uppe i Ashford. Så idag har varit vad man kan kalla en typiskt bra dag! 

 

 
 
Väl tillbaka i Galway efter min ridtur har jag passat på att införskaffa en ryggsäck - dels för att jag behöver en väska till för att lyckas få hem alla saker härifrån, även om jag skickade hem en del med familjen när de var här och hälsade på så tror jag inte att det jag har kommer rymmas i resväskan, och dels så jag har någonting att kånka runt saker i på i sommar när jag och Nisse åker iväg genom Europa. 
 
Jag har också tänkt att jag borde försöka komma igång och blogga lite mer regelbundet nu den sista tiden, så förhoppningsvis hör ni av mig här om inte allt för länge!
Kram!