En vanlig arbetsdag

Jag vet att det flera som undrar hur en vanlig arbetsdag ser ut för mig, vilket är väldigt svårt att svara på eftersom hur dagarna ser ut helt beror på vilka och hur många gäster vi har, men jag tänkte att jag i alla fall ska försöka beskriva hur mina dagar brukar se ut.
 
8.00 - Börjar jobbet, morgonfodrar hästarna, börjar mocka och ryktar hästar om vi har tidiga ridturer. 
8.45 - Tidigaste tiden vi har ridhturer. De dagar vi har mycket att göra och är fullbokade börjar alltid med ridturer den här tiden, men det är som sagt olika. Ibland har vi första turen vid 9.00, ibland 9.30, 10.00 osv. Om vi inte har några ridturer utan kan mocka boxarna i lugn och ro brukar vi vara färdiga runt 10-tiden.
Någon gång på morgonen - Terast. Oftast efter första ridturen man haft för dagen alternativt efter att vi mockat färdigt. Eller senare eller inte alls om vi har en helt galen dag..
Förmiddagen - Antingen fortsätter vi med fler ridturer med gäster om det är det som står på schemat. Annars motionerar vi hästar själva, antingen på ridbanan eller i skogen. Ibland får hästarna springa av sig lite lösa i ridhuset också. Har vi det lugnt brukar vi också pyssla på med att smörja läder, vattna ridbanan, mocka ridspåren och andra sånna sysslor som behöver göras då och då men som vi inte hinner med de dagar vi har fullbokat.
13.00-14.00 - Lunch. Ibland får man ta tidig (12-13) eller sen lunch (14-15) om man har en ridtur klockan ett. 
Eftermiddagen - Som sagt, beror helt på hur mycket bokningar det är för dagen, men eftermiddagen fortsätter på ungefär samma sätt som förmiddagen. 
15-tiden - Mockar alla boxar en gång till så de är rena och fräscha inför natten. 
16.00 - Vanligtvis absolut senaste tiden då en ridtur går ut. Ibland har det hänt att vi haft ridturer 16.30, men vi försöker undvika att boka in dem så mycket vi kan. Ponnyridningar kan gå ut 16.30 eftersom de bara håller på i en halvtimme. 
16-ish - När mockningen är klar fodrar vi eftermiddags/kvällshöet till hästarna. Sedan får de kraftfoder och så sopar vi stallgången, städar upp lite i stallet, bär tillbaka saker som blivit liggandes till rätt ställe osv. Om vi i stallet blir färdiga med vårat innan de som håller i de övriga aktiviterna på centret hjälper vi dem med att plocka in cyklar och städa undan.
ca 17.30 - Vanligtvis är vi färdiga för dagen mellan 17 och 18, oftast runt halv sex eller lite senare, men ibland redan runt tio i fem om vi inte haft mycket att göra under eftermiddagen.
 
Så ja, jag vet inte om det makeade så mycket sence, men nu har ni som är intresserade ett litet hum om vad jag pysslar på med om dagarna i alla fall!